Play Me

Oj vad jag älskar Play Me. Rekommenderar ALLA att gå och se på den, speciellt om man älskar musik och dans och bra show. Jag har nu varit fem gånger och kolla och funderar när jag skall gå nästa gång. Älskar älskar älskar. Mera info, trailers o grejer, finns här:  http://tapahtuma.tv/trailerit/svenskis/playme/

Tisdag kväll

Ööh det har varit nånting super lustit med min blogg jag har inte sluppit in på den!! Men nu kunde jag logga in igen så nu skall jag skriva nånting smart..eller jag tror att det får bli tills imorgon jag är så trött och klockan är mycket. Men idag har jag i alla fall varit i skolan, sedan for jag och shoppaa :) Såg även på Conan o brian just och Backstreet boys var där och sjöng sin nya låt, dom är verkligen coola måste jag säga och de dansade också jätte bra. Howie påminner helt massor om Frankie från the Hills tycker jag :)

Torsdag morgon

Min morgon piggades nog upp helt massor av typ Iltalehti eller Iltasanomat som hade som rubrik nånting att "Jani Wickholm rajussa onnettomuudessa - ura vaarasa". Han hade lämnat ett finger mellan en dörr. Säkert kan de ta sjukt men hallå man tror ju med den där rubriken att han har kört ut eller att hans hus har exploderat eller någonting sådant...
Nu skall jag till skolan, kommer att vara där hela dagen o i värsta fall hela kvällen..nånej ja måst nog städa ikväll.

Godnatt

Det lönade sig nog att se på the Hills, jag älskar the Hills och speciellt Kristin. Usch jag har så kallt jag hatar att gå och sova ensam för då är det alltid kallt. Har man någon brevid sig så är det varmare. Men nu tänker jag tycka synd om mig själv och gå och sätta skidrocken och skidbyxorna på före jag går och sova så får man väl i alla fall varmt...
Sov gott.

Kväll igen

Har just kommit hem från Svenska Talande Klubben på Korjaamo i Tölö, en riktigt trevlig kväll var det och roligt att höra på bra musik! Nu funderar jag om jag ännu borde kolla på nya avsnittet av the Hills före jag går och sova, eller om jag skall spara det till imorgon. Men namnet på avsnittet är så härligt, "Mess with me, I mess with you" så kanske ja måst kolla de ändå..:)

Duktiga jag

Har kommit till skolan trots att det ösregnar ute. Det kallar jag duktigt. Sitter och jobbar på ett grupparbete. Det är jag och klassens killar som jobbar på detta, och arbetet hamdlar om könsroller och könsfördelningar. Kul.

Dagens erkännande

Det här var min absoluta favoritsång när jag var typ..ööh 10 år gammal. Detta är nog pinsamt dåligt måste jag erkänna! Men jag kan ännu hela sången utan till :D


Tisdag

Jag gick och sova ganska sent igår, talade med några personer och sedan så talade jag med Tito och när hon är i Australien så hade hon just vaknat när klockan var halv 2 här och jag var påväg o sova, men roligt var det att höra hur hon har det :)
Idag har jag hunnit laga färdigt en skoluppgift, och så märkte jag att min favorit-dödsdömdafånge Thomas Whitaker har uppdaterat sin blogg med ett väldigt bra (och mega-långt) inlägg. Läs det här http://minutesbeforesix.blogspot.com/
Han har bland annat kommenterat texten i New Yorker om Cameron Willingham som troligen avrättades oskyldig, och här är ett citat från Thomas Whitakers blogg om detta:
"When a story actually does get printed about what goes on back here, it is always dismissed by the Texan public as “liberal garbage.” Why? I don’t know exactly. Some issues, like, say, the execution of an innocent Christian man, should surpass political considerations, though they never seem to. More often, the statements which do make the news are almost always from the Governor or some judge or prosecutor, and these statements are almost universally both tendentious and specious. I believe that their fervid support for capital punishment has many aspects, but one of them is most certainly a defense mechanism to the horror of what they have done. It’s political CYA. But I could be wrong. Maybe they are all just assholes."

Måndag kväll

Var idag på världens mest uppiggande länk idag på kvällen, men jag blev så pigg att jag inte vet hur jag skall kunna sova..

Haha men min kompis har i alla fall piggat upp mej med en super internetsida där det finns tankar från 25-35 åringar i USA. Här är några av mina favoriter:

 

 

"Do you remember when you were a kid, playing Nintendo and it wouldn't

work? You take the cartridge out, blow in it and that would magically

fix the problem. Every kid in America did that, but how did we all

know how to fix the problem? There was no internet or message boards

or FAQ's. We just figured it out. Today's kids are soft."

 

 

"I'm always slightly terrified when I exit out of Word and it asks me

if I want to save any changes to my ten page research paper that I

swear I did not make any changes to."

 

 

"I hate when I just miss a call by the last ring (Hello? Hello?

Dammit!), but when I immediately call back, it rings nine times and 
goes to voicemail. What'd you do after I didn't answer? Drop the phone 
and run away?"

 

 

"When I meet a new girl, I'm terrified of mentioning something she 
hasn't already told me but that I have learned from some light 
internet stalking."

 

 

"As a driver I hate pedestrians, and as a pedestrian I hate drivers, 
but no matter what the mode of transportation, I always hate cyclists."

 

 

Tack för dehär M, du vet vem du e ;) De va höjdpunkten av min dag att tala me dej, verkligen! :)

Jag försökte även se på Sinkkuelämää o dendär filmen som kom på sub men skypre ringde o telefonen ringde o alla ringde så de blev ingenting av de :) Men nu borde man väl försöka gå och sova, klockan är ändå redan halv 12 :s

Sov gott :) (o snälla du ring, eller du behöver int ens ringa kom hit bara du vet var ja bor ;))


Problem

Jag har idag på morgonen kommit på, att det största problemet med Helsingfors kollektiv trafik är illaluktande personer.. Har någon annan än jag reagerat på hur mycket illaluktande människor det finns? Det är liksom helt otroligt. Och ännu värre är att alla dom hän människorna skall tränga sig in i samma buss/spärvagn/metrovagn. Jag vet inte hur många gånger jag har måsta stiga av ett par hållplatser för tidigt bara för att det bara inte går att vara kvar i bussen eller spårvagnen mera.
Och nu menar jag då inte någon svettig kille som kommer från punttis, det är helt okej, men liksom såna människor somluktar så otroligt illa och deras kläder ännu värre.
Och har någon annan än jag reagerat på hur många personer det finns somluktar hönsfrikassé? Alltsåde finns överallt! Här idag kom herr hönsfrikassé och sätta sig brevid mig och sedan kom tant svartvinbärsgelé in i bussen och så plötsligt sitter man där med en hel maträtt av illaluktande människor i bussen. Påriktigt.
Vi har talat med en kompis att det är bland det lättaste i världen att INTE lukta illa. Det är liksom bara att gå i duschen och att tvätta sina kläder. Alla behöver inte dofta gott, det funkkar helt bra med att inte dofta någonting, Men man behöver inte gå omkring och lukta illa. Det är i alla fall min åsikt.

Shoppa

Nu måste jag åka in till centrum och köpa ett par jätte fina skor som jag såg igår. Jo det är sommarskor fast jag borde köpa vinterskor men hallå det finns absolut inte fina vinterskor. Om någon visar mig ett par snygga vinterskor så lovar jag att jag köper dem.

Lördag

Finns det någonting sorgligare än det här? Jag älskar den här videon, men det är ju så sorgligt. Dendär musiken i bakgrunden gör allt mycket värre.


Nej

Jag har inte kunnat lämna min dödsstraff-fas ännu. Måste bara kommentera att då jag gick till Texas Department of Criminal Justice hemsida, så har de klart och tydligt formulerat målet med och missionen av deras verksamhet: Det är bland annat att stå för allmän säkerhet, att gynna positiv förändring i fångarnas beteende och att integrera fångarna i samhället efter att straffet avtjänats. Är det bara jag som tycker att det säkert är ganska svårt att integrera en fånge i samhället efter att man tagit livet av honom?
Länken till hemsidan finns här: http://www.tdcj.state.tx.us/ och där kan man genast läsa "Mission Statement".

RSS 2.0