Veckoslutet

Hjälp vilket veckoslut, håller på att somna så måste nog gå och sova snart. Var och hjälpte pappa på båtmässan på drumsö, det var sådär passligt tråkigt hehe :) Men många fina båtar var där. Efter det åkte jag direkt till Sandra och vi blandade lite drinkar, sen kom Anna också dit det var jätte kul att äntligen få prata av sej lite, det är ibland så skönt att bara sitta och tala med sina kompisar om allting...Sedan tog vi bussen in till centrum och så gick vi en ganska lång bit till Kaivohuone, det som försvårade vägen dit var att jag hade en hemsk hicka hela vägen :D den ville bara inte sluta men som tur gick det ändå förbi, man blir ju helt slut i magmusklerna av att hicka hela tiden...

Sedan när vi kom fram så gick vi ut på terassen, det är en helt härlig terass med värmelampor så man behöver inte frysa alls. Men där var rätt mycket folk och inget bord ledigt, men sedan satt där ett gäng killar som sa att vi kunde sitta med dom för där fanns platser lediga. Och fast vi aldrig hade träffats förut så hängde vi med dem till slutet av kvällen det var jätte roligt faktist att träffa nya människor ibland. Fast sedan skulle vi ju hem och sova, jag skulle åka till Sandra och sova så vi gick in till järnvägsstationen och det tog en hel evighet av många orsaker men som tur hann vi med en nattbuss så att vi inte behövde ställa oss i taxikön för den var väldigt lång. Vi åt ännu lite smörgåsar sen gick vi och lade oss. Idag på morgonen tog jag genast bussen till Borgå så att jag skulle hinna hem till formulan, men jag somnade typ på varv 2. jaja det gick ändå inte så bra, kimi blev tredje men vad spelar det för roll när han har skaffat så långt hår varför klipper han sig inte? Sedan åkte vi med Malin till Amarillo och åt god mat, det behöver man efter att man har varit ute hela natten.


Sandra och jag dricker goda drinkar med smultron och lingon :)                       Jag hittade en båt på båtmässan som jag skulle kunna tänka mej att köpa. Undrar om den skulle rymmas i Borgå å? Knappast :(

På bilden dricker Sandra och jag våra goda lingon och smultron drinkar.. Den där båten tänkte jag att jag skulle ta med mej hem från båtmässan fast den nog inte hörde till utställningen, den var där bara på en vanlig kryssning..men ganska fin var den, skulle den månne rymmas i Haikko Fjärd och Borgå å? Den skulle nog tyvärr vara lite svår att förvara nånstans tror jag..:(


Fredag kväll

Idag har igen varit en bra dag, har igen mest solat och läst. Men just var jag till Alko och köpte lite grejer för imorgon kväll då vi skall ha drinkkväll med några kompisar. Vad roligt det skall bli :) Före det skall jag dock stå 8 timmar på Drumsö i Helsingfors på en båtmässa och sälja tvättmedel. Känns nästan som att jag skulle kunna göra nånting roligare en lördag (tex se på tidskörningarna) men jag får nu pengar i alla fall och dom har ju lovat fint väder så jag får vara ute hela dagen nära vattnet så det är kul.

Jaa jag fick nu också upp lite bilder från igår då jag var på kvällslänk, men oj vad suddiga dom blev..:s Såhär ser det i alla fall ut där jag har växt upp utanför Borgå :)





Om jag skulle vara president...

Jag blev inspirerad då Britney Spears för några dagar sedan (iförd bikini) presenterade 10 saker hon skulle ändra på om hon skulle vara USAs president. Nu tänkte jag göra samma sak, alltså presentera några saker jag skulle ändra på om jag skulle vara Finlands president.

1. Jag skulle sänka priset på Kinder Bueno. Kinder Bueno är världens godaste grej, men påriktigt 85 cent? (Jag har för övrigt under mitt ativa konsumerande av Kinder Bueno lagt märke till att priset på denna skiljer sig stort då man jämför olika butiker. Det billigaste priset jag har sett var i någon S-Market, då var den 55 cent. I den butiken som ligger närmast där jag bor kostar den 85 cent.)

2. Jag skulle höja lönerna för typ sjukskötare och brandmän, för dom gör ju påriktigt ett livsviktigt jobb för ganska lite pengar...(Dessutom skulle jag överväga att höja lönen för mej själv så att jag skulle kunna resa lite mera...)

3. Jag skulle införa obligatorisk tandvård för snygga killar som snusar. Jag har ingenting emot att människor snusar, men vem vill egentligen pussas med en kille som just har haft fem kilo memma uppkört under läppen? Inte jag ialla fall :)

4. Jag skulle införa Formula 1 som ett obligatoriskt ämne i skolorna, kanske även som ett ämne i studentskrivningarna. Jag anser att sporten är en så stor del av Finlands marknadsföring utomlands, att det är nödvändigt för alla att känna till lite mera om vad hela grejen går ut på. Då skulle man kanske kunna diskutera ämnet lite bredare än bara "men Sofie dom kör ju bara runt och runt."  Men nej, det gör dom ju bara inte :)

5. Jag skulle byta nationalsång. Jag har hittat den ultimata sången som skulle passa perfekt som Finlands nationalsång. Det enda som man skulle behöva ändra på i sången är orden "Swedish Country Town" till "Finnish country town" som kommer genast i början på låten. Annars tycker jag att både orden och emlodin skulle passa perfekt för den finska mentaliteten.Inget illa mot Vårt Land, men hallå man vill väl att det ska svänga lite! Låten heter Friday Night at the Drive-in Bingo.
 


Usch nu kommer jag inte på mera att ändra på :( Endera så är allting ganska bra redan i Finland eller så kanske redan tanken på mej som president är så osannolik att jag bara inte hittar på mera. Men jag skulle i alla fall försöka mitt bästa :)

En bra dag

Idag har varit en bra dag. Jag har mest luggit i solen och läst och varit ute och gå. Jag var på en sen länk när solen gock ner och tog några fina bilder av havet men  får inte dem uppladdade :s Såklart har jag också sett på Usain Bolt som ser ut som en häst när han springer haha :D Det var så roligt när det stod i Huvudstadsbladet att "visst är Bolt snabb, men redan än vältränad citykanin skulle slå honom lätt". Och visst är de alla jätte duktiga som springer sådär hårt, men vi har nog funderat här att vad har man egentligen för nytta av att kunna springa snabbt? Den enda nyttan är väl egentligen om man jagas av en arg flickvän eller pojkvän så hinner man undan i alla fall. Men i djungeln har man ju ingen nytta av det eftersom nästan alla djur är snabbare ändå...Men coolt är det ju att det finns människor som kan springa sådär hårt :)

Ut i solen.

Fast det har blivit riktigt kallt om nätterna så är det ganska varmt i solen ännu på dagarna (speciellt om man försöker ligga så nära marken som möjligt så att vinden int tar i haha :D). Idag hade jag lovat med själv att städa men får se hur det blir med den saken, det är ju så fint väder så inte kan man ju städa då. Har dessutom börjat kolla på billiga flyg till Paris när min syster bor där, vill så gärna åka och hälsa på henne före det blir vinter där...Men nu ut och sola!

Man tänker så mycket...

..när man har sommarlov :) DÄrför är det bra att skriva av sig emellan.

RSS 2.0